Deutsch

Hunsrück, Nahe en Glan

Wandelen waar men wil en waarheen men wil


 

Over de rivierlandschappen van Moezel, Nahe, Saar en Rijn strekt zich het Middengebergte-landschap van de Hunsrück uit.

 

Het wandelgebied Hunsrück, van romantische schoonheid en ongerepte natuur, biedt een intensief landschapsgevoel. Wie door de Hunsrück wandelt, bevindt zich dan ook in een landschap vol geschiedenis.

 

Vaak voelt men zich verplaatst naar de tijd toen de legendarische roverhoofdman Schinderhannes hier nog huishield. De Hunsrück werd wereldwijd bekend door de filmserie "HEIMAT", die hier werd gedraaid en die de Duitse geschiedenis van de laatste 100 jaar behandelt. De meer dan 400 miljoen jaar oude Hunsrück-lei wordt sinds de middeleeuwen ondergronds gewonnen.

 

De voor de bezichtiging vrijgegeven mijn "Schiefergrube Herrenberg" geeft niet alleen een inzicht in de historische winning van de lei, maar herbergt ook een fantastische veelzijdigheid van in lei ingesloten fossiele zeedieren.

 

Kelten, Romeinen en Franken hebben hier geleefd. Adeldynastieën hebben in de middeleeuwen en de iets jongere geschiedenis burchten en kastelen gebouwd die de geschiedenis van deze streek weerspiegelen. Deze en andere historische gebouwen en natuurmonumenten, Keltische en Romeinse cultplaatsen, natuurkundige en culturele musea, instructie- en belevenispaden zijn uitstekende bestemmingen voor een boeiende dagtocht.

 

Oude vakwerkhuizen en boerderijen, kerken met de beroemde Stumm orgels, molens en edelsteenslijperijen houden het leven van de mensen uit de Hunsrück tot op de dag van vandaag levendig. Diepe dalen, bergketens met de hoogste berg van Rheinland-Pfalz (Erbeskopf 818 m) en met hoogvlakten op hun kammen bepalen het landschapsbeeld van de Hunsrück met de natuurparken Saar-Hunsrück en Soonwald-Nahe. Wildromantische beken, bizarre rotslandschappen, uitgestrekte bossen - ideaal voor wandeltochten.

 

Idyllische dorpjes, stadjes en wijnplaatsen met hun heel eigen flair zijn eveneens een bezoek waard, net als de recreatie- en wandelgebieden. Naheland is grotendeels gevormd door de wijnbouw en de edelsteenverwerking.

 

Steile rotswanden en schilderachtige plaatsen begeleiden de loop van de rivier van de Hunsrück tot aan de Rijn. Wie had dat gedacht - ongeveer 40 burchten en kloosters staan op de bergtoppen verspreid langs de Nahe en de Hunsrück. Een fietstoer door het Nahe-dal met oorspronkelijke bossen, sappig groene weiden en met wijnbegroeide hellingen heeft een eigen charme.

 

De Kyrburg in Kirn is tegenwoordig niet alleen een trekpleister vanwege het prachtige uitzicht, maar vooral vanwege het Whisky-museum. Wellness, fitnes en klassieke kuurbadplaatsen zijn aan de Nahe eveneens markante herkenningstekens. En wie een heel bijzonder originele tocht wil beleven, gaat naar Staudernheim in het Glan-dal voor een pleziertochtje op de draisine.

 

Het Glan-dal is een pure natuurbelevenis voor vissers, wandelaars en fietsers. In nauwe bochten meandert de rivier door zijn dal en ontsluit wildromantische impressies. De Glan-Blies-route loopt langs de rand van het beschermde natuurgebied Heimerbrühl door praktisch ongerepte natuur. Het hele jaar door worden in deze streek Hunsrück-Nahe feesten gevierd en culinaire weekeinden gehouden. Voor eten en drinken is dus gezorgd. De bezoeker brengt de nodige tijd mee om te genieten en te vertoeven. Geen boek ter wereld kan de indrukken evenaren die u hier met uw eigen ogen waarneemt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voor een ruim aanbod van koophuizen, appartementen en horeca in de Eifel, Moezel of Hunsrück, Eifel Immo Deutschland.
Uw Nederlandse adviseur in Duitsland met 30 jaar ervaring.